Nieuwsupdate februari 2023

Wat gaat de tijd toch snel… Inmiddels zijn we weer een halfjaar verder na de vorige nieuwsbrief. De weken vliegen hier voorbij. En elke dag gebeurt er wel wat; grote dingen en kleine dingen. We genieten van de dynamiek, al is het soms veel en ingewikkeld.

Zo’n groot ding in een gezinshuis blijft de verhuizing van een jongere. Afgelopen maanden is er een jongere verhuisd. Terug naar zijn biologische moeder. Hoe mooi is dat! Daarnaast zijn er in de afgelopen maanden twee nieuwe kinderen komen wonen. En dat is voor iedereen altijd even wennen. Kunnen ze hun plekje vinden, hoe reageren de andere kinderen op de nieuwe kinderen? En voor de nieuwe kinderen is het natuurlijk erg spannend allemaal. Het huis, de mensen en andere kinderen, de gebruiken en de gewoontes, de geur. Alles is nieuw. Inmiddels zijn de kinderen best al aardig gewend. Mooi om te zien! En hoewel de dynamiek in huis helemaal op de schop gaat na een verhuizing is het soms verbazingwekkend hoe flexibel een systeem is en hoe snel nieuwe bewoners worden opgenomen in het geheel en samen met de andere bewoners een nieuw systeem vormen. Dit is en blijft een bijzonder proces.

Wat ook een proces was, is dat we als gezinshuis besloten hebben om met een andere partner te gaan samenwerken. We hebben afscheid genomen van Yorneo als zorgaanbieder en werken inmiddels samen met de William Schrikker Gezinsvormen.

Onze oudste dochter is inmiddels weer terug uit Curaçao. Ze heeft daar een mooie tijd gehad. Veel geleerd en haar stage daar positief afgerond. We zijn blij dat ze weer terug is en genieten van haar aanwezigheid in huis. Ook is ze daar achttien geworden en ‘moet’ ze zich als volwassene weer voegen naar de afspraken die er waren. Maar dit lukt vaak prima.

Vorige keer schreven dat we onze pony Gijs hebben moeten laten inslapen. Inmiddels heeft Paco een nieuw maatje. Een prachtige zwarte Shetlander hengst die luistert naar de naam Olaf. Ze kunnen het goed vinden samen, al wordt er heel wat af gestoeid.

En, hoe fijn is dat: we mogen alweer vooruit kijken naar de lente. Nieuw leven. De dagen worden gelukkig al weer wat langer. De knoppen zitten hier en daar al in de struiken en bomen. Lekker de tuin in, veel buiten spelen en genieten van de voorjaarszon. Wij kijken ernaar uit!

Gezinshuis Lenthe