Nieuwsupdate augustus 2022

Waar we de vorige nieuwsbrief afsloten met het verlangen naar de lente, is het inmiddels volop zomer en door de droogte vallen hier en daar al bladeren van de bomen in onze tuin. Gek hoe snel een half jaar alweer voorbij is.
En wat is er weer veel gebeurd. Naast dat we erg hebben genoten van de lente, het ontluikende groen, de heerlijke bloemen en de zingende vogels, was de afgelopen periode ook wel intensief. Twee jongeren zijn verhuisd en dat was best even wennen voor iedereen. Beiden hebben een fijn nieuw plekje weer en we wensen dat ze daar verder mogen groeien en bloeien. Inmiddels zijn we bezig met nieuwe plaatsingen. Een matchingsproces neemt altijd wel wat tijd in beslag en is ook wel spannend. Want hoe zal dat gaan, een ander kind erbij, hoe goed past hij/zij, lukt het om te wennen, etc. De verhoudingen veranderen dan toch weer in het gezinshuis, dus we gaan weer een nieuwe fase in. Vol vertrouwen dat iedereen zijn/haar plekje weer kan vinden en van daaruit zich verder mag gaan ontwikkelen.

We hebben met ons gezin en met het gezinshuis weer mogen kamperen op De Betteld. Net als voorgaande jaren, was dat fijn en goed. De kinderen kennen de plek en het programma en komen vaak anderen tegen die ze nog kennen van voorgaande jaren. Dus alles bij elkaar voelt dat wel vertrouwd voor iedereen. Vlak voordat we op vakantie gingen, hebben we helaas onze pony Gijs moeten laten inslapen. Hij was al wat langer ziek, maar nu ging het echt niet meer. Een wat verdrietige start van de eerste kampeerweek.

In de vakantie hebben we onze oudste dochter uit mogen zwaaien. Zij is voor ruim drie maanden vertrokken naar Curaçao om daar stage te lopen. Een geweldig mooie kans en uitdaging voor haar, we krijgen al prachtige foto’s, maar ook een grote stap om op je 17e aan het andere eind van de wereld te zitten. We wensen haar een geweldige tijd toe.

We hebben nog 1 weekje vakantie tegoed, voordat de scholen weer beginnen. De een heeft hier meer zin in dan de ander, maar als we straks allemaal weer gewend zijn, zal dat vast weer goedkomen. De weersvooruitzichten zijn goed, dus we zullen ons ook deze week nog wel vermaken.
De pruimenoogst is zo ongeveer geplukt, verwerkt of uitgedeeld. De appels, peren en stoofperen mogen nog even wachten. Maar wat een fruit dit jaar. Het is ongelooflijk.  Dus dat wordt straks veel appels en peren schillen, taarten bakken, etc. We zullen tegen die tijd wel wat foto’s delen via Instagram.
En over foto’s gesproken: afgelopen periode zijn er nieuwe foto’s gemaakt voor onze website. Check ze vooral even, wij zijn er erg blij mee.

Groet vanuit Lenthe