Nieuwsupdate februari 2024

Na de drukke en intensieve decembermaand met eerst halverwege november Sint-Maarten en een paar weken later onrust, veel onrust, door Sinterklaas, vuurwerk, oud- en nieuw is er nu even relatieve rust.

Er is bij elkaar kilo’s aan snoep en chocola binnengehaald, wat uiteraard strikt gescheiden moet blijven. Want stel je voor: een ander kind eet uit jouw zak snoep. We bewaren al het snoep, gescheiden, in onze lekkere stoel in het kantoor. Niet elk kind heeft namelijk een gezonde rem op eten. Daarnaast ‘vergeten’ kinderen nog weleens welke zak snoep van hen is. In de laatste week van januari was ook de laatste zak snoep leeg. En onze stoel is weer van ons. Eindelijk…

In de vorige nieuwsbrief schreven we dat we onze hond Storm hebben moeten laten inslapen. En hoewel hij nog steeds wordt gemist, hebben we leuk nieuws: inmiddels hebben we weer een jonge pup in huis van op dit moment 12 weken. Weer een Berner Sennenhond. Ze heet Nola. En we waren even vergeten hoe ontzettend intensief die eerste periode met een puppy ook al weer was… Wat gevoelsmatig wel een verschil is met de vorige hond: Storm kwam bij ons voordat we daadwerkelijk kinderen in het gezinshuis hadden. Nu wonen er 6 kinderen in huis die eigenlijk allemaal vinden dat het ook hun hond is. Is toch anders…

Behalve Nola hebben we ook twee kittens en twee konijnen erbij. Samen met de kippen en de pony’s een hele kinderboerderij!

Hebben we verder nog leuk nieuws te melden? Nou, we zijn aan het verduurzamen en hebben een plan bedacht om het huis zo duurzaam mogelijk te verwarmen, ondanks dat het dak niet optimaal is geïsoleerd. De eerste stap is gezet: er zijn 24 zonnepanelen geplaatst. Daarnaast zijn we aan het nadenken over hybride warmtepompen. Leuk om mee bezig te zijn!

Ook leuk nieuws is dat er een organisatie voor ons aan het werk is om stickerruimte op onze bus te verkopen aan lokale ondernemers. Wij rijden dan met reclame rond, en tegelijkertijd wordt op deze manier (een deel) van de kosten van de aanschaf van een nieuwe of andere bus bekostigd. Win-win!

Een verandering in het gezinshuis is dat Alinda geen werk meer heeft buiten het gezinshuis. Dit geeft nog meer balans in huis. Fijn!

Dit is het voor nu. Over een halfjaar melden we ons weer. En heb je in de tussentijd vragen over het gezinshuis, of over werken en/of wonen in een gezinshuis? Of ben je benieuwd hoe dat nu werkt met kinderen in het gezinshuis, samen met biologische kinderen? Of, waar lopen wij als gezinshuisopvoeders en tegelijkertijd als papa en mama tegenaan? Of hoe doen we dat wanneer we tegelijkertijd collega’s en partners zijn? Vraag gerust! We merken best vaak dat er vooroordelen zijn over gezinshuizen en ontzettend veel onwetendheid. Zowel binnen als buiten de jeugdzorg. En dat is jammer! We merken dat eigenlijk alleen collega gezinshuizen ècht begrijpen hoe het is om andermans kinderen bijna 24/7 in je eigen gezin, huis, persoonlijke ruimte op te nemen. Kinderen die veel hebben meegemaakt en daardoor vaak anders reageren of handelen dan wenselijk is of je voor hen zou wensen. En daarom vinden we het leuk om over ons leven te vertellen. De leuke dingen, maar ook de ingewikkelde. Mail of bel ons, of maak een afspraak en kom langs!

Groet uit Lenthe